Skriv ut som PDF
 

Personlighet

Trots att Anders är vänlig och tillmötesgående kan han också vara envis och bestämd, vilket kan gå stick i stäv med hans ganska lugna sätt i övrigt. Anders är vanligtvis tolerant mot personer som trots tillrättavisning upprepar samma misstag. Han bemöts därför ofta med stort förtroende från de anställda. Han är tämligen förutsägbar i positiv mening, vilket gör att andra människor kan känna sig trygga då de vet vad de kan förvänta sig av honom. Han brukar utan tvekan stötta de svagare och kan lätt engagera sig i andras problem. Trots en önskan att tillhöra gruppen behöver Anders ett visst mått av självständighet. Han arbetar utmärkt i grupp och har ofta en positiv inverkan på andra. Han kan ha en stor bekantskapskrets, men sätter förmodligen en tydlig gräns mellan vänner och bekanta.

Motiveras av

Ger och begär själv uppriktighet. Strukturerad och långsiktigt trygg miljö. Stöd och service till den egna gruppen. Är i stort behov av självklar yttrandefrihet. Lyssna till andra och att ge stöd, råd och förslag till lösningar.

Speciella egenskaper

Rådgivande, förhandlande och samordnande. Följer ett utprovat och accepterat arbetsmönster. Utstrålar och skapar optimism och harmoni. Bistår andra och bjuder in. Är eftertänksam och noggrann.

Kommunikationsstil

Har ett vänligt och artigt sätt. Drar in andra. Uttrycker sig måleriskt. Väntar artigt trots egen vilja att berätta.

Arbetsstil

Entusiasmerande. Informerande. Ledande. Lugnande.

Behov av/Bör tänka på

Behov av väl analyserade fakta och uppgifter. Behöver introduktion till inflytelserika människor. Behov av materiella belöningsmodeller. Bör tänka på att vara mer exakt i sina presentationer.

Söker/önskar

Demokratiska samarbetsformer. Frihet samt möjlighet att kommunicera och bli bekräftad. Beröm som en del av belöningen. Erkännande.

Motiveras inte av

Undviker sällan människor men kan ibland vara tveksam inför alltför tysta personer. Att bli förnekad som person och/eller för sin kompetens. Pressad tidsplan. Brist på struktur.

Eventuella begränsningar

Kan prioritera medmänsklighet framför fakta. Kan överdrivet prioritera det befintliga. Kan vara känslomässig i sina slutsatser. Kan ha svårt att prioritera i arbetet.

Beskrivande ord

Självständig. Pålitlig. Ledig. Viljestark. Grundlig. Mjuk. Vänlig. Försynt. Äkta. Flitig.